Publicaties in Tolle Belege

In de nieuwe Tolle Belege, het blad van oud-leerlingenvereniging Semper Floreat van het Erasmiaans Gymnasium, staan enkele artikelen van mij over het project Erasmiaanse Namen.

In de nieuwe Tolle Belege, het blad van oud-leerlingenvereniging Semper Floreat van het Erasmiaans Gymnasium, staan enkele artikelen van mij over het project Erasmiaanse Namen. Erasmiaanse Namen is een educatief-participatief historisch onderzoeksproject waarbij leerlingen van het Rotterdamse Erasmiaans Gymnasium onderzoek doen naar de oorlogsslachtoffers van hun eigen school. Via Stichting Sanderling initieerde, coördineer en begeleid ik het project.

Heel mooi dat de redactie ook de twaalf levensverhalen plaatste van de Erasmiaanse oorlogsslachtoffers die dit jaar onderzocht zijn, met daaronder de namen van de zesdeklassers die het onderzoek uitvoerden. Hopelijk zullen ook volgend jaar voldoende Erasmiaanse leerlingen zich aanmelden om hun profielwerkstuk te schrijven over een of meer ‘Erasmiaanse Namen’. Blij en trots!

Geef een reactie